Winnaar prestigieuze prijs: Innovatief “Flash Cooling”

02.05.2011


Tijdens de PUMP Industry Awards, gehouden op 23 maart 2011, is Sterling SIHI

Tijdens de PUMP Industry Awards, gehouden op 23 maart 2011, is Sterling SIHI dit jaar winnaar geworden van de prestigieuze prijs “Technical Innovation of the Year – Projects”.

 

Al eerder werd Sterling SIHI beloond voor het introduceren van de meest innovatieve dienstverlening van de afgelopen 12 maanden – de SIHIdry. Omdat de voor Soreen Bakkerij  klantspecifieke oplossing voor verdampingskoeling de vorige prijswinnaar (Energie en Milieu, 2006) omvatte, kwam het niet als een verrassing toen Sterling SIHI werd uitgeroepen tot winnaar.

 

Sterling SIHI kreeg van Soreen de opdracht om on-site het complete vacuümsysteem te vervangen, waarbij het bestaande koelwatersysteem geëlimineerd moest worden om redenen van afvalwaterbehandeling, koeling en onderhoud. In de nieuwe toepassing werd door dit droge vacuümsysteem koeling verkregen door verdamping uit het product. Tevens was het belangrijk om in de bakkerij een hygiënische en stille productieomgeving te creëren, zonder geluidsomkasting, waarin geen bacteriën konden huisvesten.

 

Binnen de gegeven tijd van 4 maanden werd het project geleverd, geïnstalleerd en succesvol in bedrijf gesteld. Het welslagen van de installatie werd op verschillende niveau’s gemeten. Zo is bijvoorbeeld de productiviteit van de site intussen bijna verdubbeld en zijn gelijktijdig de productie- en opslagproblemen beduidend sterk afgenomen.

 

Feitelijk zullen in het volgende jaar, op grond van deze productietoename, meer dan 60 miljoen vruchtencakejes geproduceerd worden.