Наш иновативен проект за охладителна система стана носител на приз

02.05.2011


На тазгодишното раздаване на наградите

На тазгодишното раздаване на наградите в помпената индустрия, състояло се на 23 март 2011 година, Sterling SIHI спечели наградата „Техническа иновация на годината” в раздел „Проекти”.

 

Наградата на Sterling SIHI за най-иновативен проект и сервиз на помпена инсталация, въведени в експлоатация през последните 12 месеца, не изненада никого. В крайна сметка, разработената специално за хлебопекарната Soreen охладителна система, е базирана на суха вакуумна помпа SIHIdry – спечелила през 2006 год. същата награда в

раздел „Енергия и околна среда”.

 

На Sterling SIHI бе възложено от фирмата Soreen да замени съществуващата вакуумна инсталация, като подобри наличната охладителна система от гледна точка на обработка на водата и намаление на ремонтните разходи. Изискване на фирмата възложител бе работа с минимално ниво на шум без използването на заглушителни панели, в хигиенна среда, в която липсват условия за развитие на бактерии.

 

Проектът бе разработен, произведен, доставен, монтиран и пуснат в действие съгласно предварително съгласувания срок от 4 месеца.

 

Икономическият ефект от доставената вакуумна инсталация се отрази в покачване на продуктивността на процеса и качеството на продукцията. Така например продуктивността междувременно се покачи повече от два пъти, а пропуските в производството и складирането на готовата продукция значително намаляха.

В резултат на тези промени, през следващата година се очаква да се произведат повече от 60 милиона плодови кексчета .…